محل تبلیغات شما
امام خمینی(ره) از ابتدا پیروزی انقلاب اسلامی در صدد بودند با ارائه تعاریف ناب از ماهیت انقلاب اسلامی اذهان مردم را به این واقعبت متوجه سازند که انقلاب اسلامی علی رغم مشابهت ظاهری با دیگر انقلاب ها از خصائص دیگری برخوردار است. لذا می فرمایند : تردید نیست که این انقلاب اسلامی یک تحفه الهی و هدیه غیبی بود که از جانب خداوند منان بر این ملت غارت زده عنایت شده است .

انقلاب شناسی و موضوعات مرتبط با آن، همواره مورد تجزیه و تحلیل اندیشمندان علم ت و جامعه شناسی بوده و تحلیلگران با ارائه مفاهیم متعدد و تبیین متغیرهای گوناگون در صدد تئوری پردازی برای انقلابهای جهان با هدف تجزیه و تحلیل انقلابها به لحاظ ماهیت و اهداف آنان بوده اند.

از دیدگاه گروهی از تحلیلگران همانند "سورکین" غرائز سرکوب شده افراد موجب گردیده تا مردم انقلاب نمایند و افزایش انتظارات مردم، دلیل اصلی انقلابها از سوی " آلکسی دو توکویل" بیان شده است و "کارل مارکس" تضادهای موجود در جامعه و مالک و کارگر را مبنای تمامی انقلابها دانسته است و این نظریات تا حدودی بر بسیاری از انقلابها بوجود آمده در تعدادی از کشورها بویژه اروپا قابل انطباق است اما نکته قابل توجه آن است که این گروه از تحلیلگران در ارائه تئوری های انقلابها یک وجه مشترک وجود داشته و آن نیز عدم اعتقاد به تأثیرگذاری دین به عنوان یک متغیر مستقل درتحولات ی می باشد. بر اساس دیدگاههای غالب در تئوریهای مطرح شده 2 نگاه به دین وجود داشت. نگاه اول لیبرالیسم بوده که منادی جدایی دین از ت می باشد، نگاه دوم در چارچوب عقاید مارکسیست ها ارائه و، دین به عنوان عامل ایستایی جامعه معرفی می گردید واز شرایط وقوع انقلابها در کشورها زدودن دین از جوامع بوده است. این نظریات تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در روابط بین الملل به عنوان اصول ثابت شده معرفی می گردید.

با ظهور انقلاب اسلامی عملا تمامی این دیدگاهها به چالش کشید شد. انقلاب اسلامی ایران آخرین و بزرگترین انقلاب مردمی قرن بیستم با شاخصه های اسلامی و آموزه های شیعی موفق گردید با بسیج توده های مردمی یک جنبش عظیم را بوجود آورد. و در مقابل، تحلیلگران غربی با تلاش برای انطباق انقلاب اسلامی با تئوری های رایج خود سعی کردند تا این حقیقت بزرگ را تجزیه و تحلیل نمایند اما عدم همخوانی انقلاب اسلامی و خصائص اصلی آن با سایر انقلابهای جهان موجب گردید تا نظریه های جدیدی از سوی آنان مطرح شود و این سؤال که انقلاب اسلامی در ایران چگونه شکل گرفته؟ از مهمترین موضوعاتی است که اذهان تئوری پردازان عرصه علم ت را به خود مشغول ساخته است لذا، نظریه هایی همچون فرضیه توطئه، فرضیه مدرنیزاسیون، را اعلام نمودند. طرفداران نظریه مدرنیزاسیون اعتقاد دارند مدرنیزه کردن جامعه ایران موجب گردید تا نهادهای کهنه اجتماعی و مذهبی با نهادهای مدرن در تعارض قرار گرفته و سنت گرایان شدیدا که با روند مدرنیزه شدن به مخالفت می کردند موجب بروز انقلاب گردید.

روز قدس روز مقابله مستضعفین علیه مستكبرین

اتحاد گروه‌های دانشجویی رمز پیروزی است

شرط زمین نخوردن انقلاب اسلامی در کلام و پیام امام خمینی(ره)

انقلاب ,اسلامی ,های ,انقلابها ,گردید ,دین ,انقلاب اسلامی ,به عنوان ,و تحلیل ,اسلامی در ,تجزیه و ,انقلاب اسلامی ایران ,پیروزی انقلاب اسلامی

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پروژه های مطلب افزایش بازدید+عکس و مطالب جنجالی از بازیگران+اخبار روز دنیا+ترفندستان سه كچل+دانلود رایگان+برنامه موبایل + ترفند موبایل صفا سی تی palkertrantra regbaiditi Joseph's blog tesublesac K-POP LAND fietectali بلاگ نی نی نوزاد